16 Ocak 2011 Pazar

Güzel Formalar #5: Fransa Milli Takımı 2011-12 Home



Fransa Milli Takımı büyük bir değişim içerisinde biliyorsunuz Dünya Kupası' ndan sonra. Bunu formalarına da yansıtıp, yıllardır çalıştıkları Adidas' ı bırakıp, Nike ile anlaşmışlar. Yukarıdaki resimde, bu sene giyecekleri iç saha forması var. İnternete sızması sonucu öğrendiğimiz (bir başka Nike sızıntısı daha) bu forma, sadelikten nasıl bir şaheser doğar, en güzel kanıtı sanki. Fransa' nın klasik iç saha forması koyu mavi renktedir, bu forma ile maviyi daha da koyulaştırmışlar. Üstelik yan renk olan kırmızı yok bu kez, yerine simsiyah bir yaka. Göğsündeki logo olmasa, sanırsınız ki bir tenis,golf forması, hatta günlük hayatta kullandığımız bir tişört (aynen böyle bir t-shirt' üm vardı, onu mutlaka bulmalıyım :) ). Son yıllarda (özellikle umbro' nun açtığı yoldan, takımlar gittikçe klasik, hatta retro formaları tercih etmeye başladılar (İngiltere örnektir). Bu yolda artık Fransa' da yürümeye başlayacak görünen o ki.

12 Ocak 2011 Çarşamba

Her Şeye Rağmen Galatasaray ...

Dün Ali Sami Yen stadına, çok güzel bir veda töreni hazırlandı. Maçtan önceki şovlar, efsaneler maçı vs.. derken, dün o statta olan herkes ömründe unutamayacağı bir gün yaşadı. Bir de maçtan sonra Ali Kırca' nın şiiri, geri sayım, ışıkların sönmesi gibi aktivitelerle duygu katsayısı tavan yaptı. Maça gelirsek, az kalsın fiyasko bir veda maçı olacaktı. Maçın başlarında yenilen şok bir golden sonra, maçın geri kalanı hep Beypazarı Şekerspor' un sahasında oynandı. Neyse ki, Beypazarı Şekerspor, golden sonra Galatasaray' ın 10 oyuncuyla yüklendiği anlarda bile kontratak yapmayı tercih etmedi. Sürekli kapanan rakip takımın direnci 70'den sonra kırılınca ardarda gollerle Galatasaray hem kupadan erken elenme tehlikesinden kurtuldu, hem de 46 yılın son maçını kazanarak taraftarına güzel bir veda gecesi yaşattı.



Culio ve Kazım' ın sonradan oyuna girmesi, kabul etmek gerekir, oyunun seyrini değiştirdi. Neden Hagi onlarla başlamadı, cevabı yine Hagi' de saklı. Culio, muhteşem üçlünün uzun süredir yapamadığı "orta sahayı her iki yönde de oynama" becerisi, iyi bir transfer olduğunu bize gösterdi. İsmini ilk duyduğumuzda çekinmedik değil aslında ama Hannover 96 maçı ve dünkü maçta bize umut verdi. Kazım'ın ne kadar isabetli/gereksiz bir transfer olduğu zamanla ortaya çıkacak ama Baros' un olmadığı zamanlarda (son 1,5 yılın nerdeyse %80'i), forvetsiz oynayan bu takıma şu an ilaç gibi geldiği gayet açık. Gayretli olması hakkındaki önyargılarımıza ufak ta olsa değişiklik tohumları attı. Mutlaka ki, Baros kadar önemli bir forvet daha alınmalı ama sene içerisinde ki rotasyonda Kazım' a çok iş düşecek.



Başarılarla, efsane gibi günlerle, dev maçlarla, muhteşem zaferlerle dolu 47 yıl sona erdi. Ali Sami Yen ruhunun, Seyrantepe' ye de taşınması dileğiyle, her şeye rağmen Galatasaray ...

11 Ocak 2011 Salı

Ali Sami Yen' i Sömürmek :)

Resmi sitenin bugün saat 5 civarlarında yayınladığı haber:




Ali Sami Yen Stadı'nın Koltukları Satışa Çıkıyor

Bugün son maçımızı oynayacağımız Ali Sami Yen Stadı'nın koltukları stadımızın hatırasını sonuna kadar saklamak isteyen Galatasaraylılar için hazırlanıyor. 

Bu hafta içerisinde tamamı sökülen emektar stadımızın koltukları, Yataş firması tarafından üretilecek ilave bir modülle kısa bir süre sonra Galatasaray Store ve belirli Yataş Mağazaları başta olmak üzere seçkin satış noktalarında satışa çıkarılacak.

Üzerinde Galatasaray logosunun ve "Ali Sami Yen Sonsuza Kadar" vinyetinin bulunduğu, sertifikalı Ali Sami Yen Koltukları,  Kapalı/Açık tribün koltukları ve Numaralı tribün koltukları olarak iki farklı fiyattan satışa sunulacak.

Yakında stadın çöp kovaları da satışa çıkıcak :)

8 Ocak 2011 Cumartesi

Her transfer döneminin yıldızı: Ronaldinho

Ülkemiz medyasının güzide gazeteleri her transfer döneminde zat-ı alilerini Türk takımlarına yakıştırmayı gelenek haline getirdiler. Altta Mayıs 2010 tarihli bir gazete küpürü;


ve bugün tarihli bir diğer gazete küpürü;


Türk medyası, bu adamı bi Türk takımına kaktıramadı gitti :)

7 Ocak 2011 Cuma

Yerse

galatasaray.org' u açarsanız şöyle bir haber var.




Açılış Maçına Özel Sınırlı Sayıda Forma 175 TL

15 Ocak 2011 tarihinde oynanacak Türk Telekom Arena açılış maçı olan Galatasaray – Ajax karşılaşmasına özel logolu formalar hazırlandı.

Adidas’la yapılan ortak çalışmayla 4. formamız olan 3 Çubuklu formamız hem Klasik Galatasaray logomuz hem de açılış maçına özel hazırlanan logonun yer aldığı özel bir tasarımla sınırlı sayıda üretildi.

Adidas'ın 2010 – 2011 sezonunda Galatasaray Futbol Takımı için uluslararası Adidas model ve teknolojilerini uygulayarak hazırladığı tüm formalarda olduğu gibi özel bir kumaş teknolojisi kullandığı bu forma, Adidas’ın ClimaCool® adını verdiği bu teknoloji ile spor sırasında vücudun en çok ısınan bölgeleri tespit edilerek özel tasarlanmış havalandırma kanalları ile iç ve dış hava akımı oluşturuluyor. Böylece  vücudun kuru ve serin kalması sağlanıyor. Bu da futbolcuların vücut ısılarını 90 dakika boyunca ideal seviyede tutarak dayanıklılıklarını artırıyor. 

Sınırlı sayıda üretilen ve Türk Telekom Arena açılış maçında futbol takımımız tarafından sadece o güne özel kullanılacak olan bu formanın yalnızca 250 adeti sadecewww.gsstore.org resmi satış sitesi üzerinden 175.00 TL’ye satışa sunulmuştur.

Siz de bu özel formaya sahip olmak istiyorsanız. www.gsstore.org resmi satış sitemizi ziyaret edin.


1-) Dandik bir logonun eklendiği (maliyeti kaç kuruştur Allah bilir) bu forma 175 TL. Yani maç formasının neredeyse 2 katı.
2-) 92 TL 'ye satılacak maç forması henüz satışta değil. Neden? Çünkü öncelikle bu dandik logoyu 250 kişiye satıp bitirmek istiyorlar.
3-) Özel forma dediğin hakikaten özel olur. Başka maçlarda giyilmez. Yani giyeceğin formanın üstüne logo işlemekle özel forma olmaz.
4-) Yukarıda öve öve bitiremedikleri climacool teknolojisi, şu an Avrupa'da kullanılan techfit ve formotion teknolojisi' nden daha önce kullanılmış bir teknoloji.

6 Ocak 2011 Perşembe

Galatasaray 2010-11 Ali Sami Yen Forması

Bu seneki -özellikle pembe- forma fiyaskosundan sonra bir umutla, ligin ikinci yarısında çıkacak olan 4.forma yı bekler olmuştuk. Önceden edindiğimiz bilgiler ışığında tam beklediğimiz bir forma olmuş. Sarı zemin üzerine 2 adet kırmızı çubuk, 1964 temasına uygun olarak yerleştirilmiş. Sarı zemin olmasına rağmen kolların kırmızı olması, özellikle uzun kollu forma giyildiğinde bir garip duracak gibi. Göze batıyor ister istemez. 



Siyah şort-çorap kombinasyonuna 2 nedenden dolayı karşıyım. 1-)1964'te siyah şort yoktu. 2-) Bu konsept Kayserispor' un aynısı. Ayrıca sol alttaki ASY logosu, çok eğreti olmuş. Zorla konulmuş gibi.



Genel olarak, gerek siyah şorttan, gerekse Adidas' tan (forma Adidas'ın hazır kalıplarından yapılmış, özenilmemiş) dolayı, 1964 temasına uygun olmasa da, güzel bir forma olduğunu söyleyebilirim. Sarı zeminden dolayı da eski düz sarı formaları hatırlattığını da eklemekte fayda var. Yazımıza, 2 yeni starımızın resmiyle veda edelim.

4 Ocak 2011 Salı

Absürdlüğün Resmi


İşini iyi yaptığını zanneden yönetimin, taraftarla dalga geçer gibi yaptığı son yıldız(!) transferidir. Standart transfer politikasının en taze ürünüdür. Disiplinsiz Keita' yı, eğlence adamı Jo'yu aratacak futbolcudur. El gider Simao'ya, biz gideriz Kazım'a. Hayrını görün.

3 Ocak 2011 Pazartesi

Sızıntı

Zamanından önce yeni sezon formalarının dışarıya sızması gayet doğal bir olay biliyorsunuz. Ülkemizde de karşımıza çıkan bir olay bu. Galatasaray formalarının tanıtıldığı gün, askeri malzemecide yeni formalarımızı görmüş olmak gibi mesela. Bunun bazen kasıtlı olduğunu düşünebiliyor insan, hani taraftar tepkisini ölçmek için falan.

Nike'ta da (kasıtlı-kasıtsız bilmiyorum, günahlarını almayalım) şu günlerde bir sızıntıdır alıp başını gidiyor. Sponsoru oldukları 4 büyük Avrupa kulübünün yeni sezon formaları dışarıya sızmış. Kimilerine göre fake formalar ama, kulüplerin forma kültürlerine uygun olduğu için incelenesi bir konu. Aşağıda Barcelona, Arsenal ve Manchester United' ın home, Juventus' un away formaları.






Tweet