18 Nisan 2011 Pazartesi

Özlemişiz ...


Kapanması gereken dakikalarda bile hala ön bölgede baskı yapan bir takım. Özlediğimiz şey bu. Güzel futbol, hırs, gol ve istek.

16 Nisan 2011 Cumartesi

Galatasaray 2011-12 Formaları ???



Şu sıralar net aleminde gezen yeni dedikodu, Galatasaray' ın 2011-12 sezonu Nike formaları. Sızan bir resim var yukarıda, footballove.com sitesi kaynaklı. galatasarayformalari' ndan edindiğimiz bilgiler ışığında; 

1- Gelecek sezon parçalı, beyaz, sarı ve siyah olmak üzere 4 forma üretilecek.
2- Yukardaki resimdeki örnekler, hazırlık karşılaşmaları için mi, yoksa sezon için kullanılacak formalar mı, henüz belli değil.

Kesinleşsin, yorumu o zaman yapalım tabi ki. Şu an itibariyle belirlenmiş ayrıntılar için, galatasarayformalarina bi link verelim, haberleri ilk elden öğrenin.

14 Nisan 2011 Perşembe

The Borgias ve Cem Sultan, Kasıt mı Cehalet mi?


Geçtiğimiz hafta sıradışı diyebileceğimiz bir dizi başladı Showtime kanalında. Vatikan' ın gördüğü en ilginç (alavere dalavere' nin, yolsuzluğun hatta ahlaksızlığın kol gezdiği bir dönem) Papalardan biri olan VI. Alexander' ın (viki sayfası için tıklayınız) tahta çıkış ve taht sürecini anlatan bir dizi. Biraz araştırma yaparsanız hikayedeki çoğu yerler, tarihsel gerçeklere dayanıyor.



3 bölüm yayınladı şimdiye kadar ve aldığımız ilk izlenim, dizinin başarılı bir yapım olduğu. Oyuncu seçimi ve hikaye anlatımı harika. Müzik (Trevor Morris, benzer bir dizi olan The Pillars of the Earth' ünde müziklerini yapmıştı) hikayeye çok uygun ve güzel. Papa rolündeki Jeremy Irons için zaten söylenecek bir şey yok, yaşayan efsanedir kendileri. Oğlu Cesare Borgia rolündeki Fransız asıllı Fronçois Arnaud ise bu senenin yeni keşiflerinden ve hanımların yeni gözdelerinden olacak apaçık belli. Yakın zamanda ismini daha çok duyacağız.


İyi hoş dedik bu dizi için ama bu başarılı dizimiz bize II. Pasific vakası yaşattı geçen gün. 10 Nisan'da yayınlanan 3. bölümde tanıdık bir karakter arz-ı endam etti ekranımıza. Cem Sultan. Bir Türk prensesi gelecek diye okumuştum öncesinde. O yüzden biraz korkarak başladım izlemeye bölümü. Yabancıların bizim tarihimizi ne kadar çok ve ayrıntısıyla (!) bildiğini ve bize karşı hiçbir ön yargı taşımadıklarını (!) biliyordum zaten. 


Peki nasıl duhul etti Cem Sultan (viki sayfası için buyrun) hikayeye? Kibar, eğitimli bir Türk Prensi (prens?, şehzade olmasın). Ağabeyi II. Beyazıd' la taht kavgasında yenik düşmüş ve yaşamak için sürgünlerde gezen bir şehzade. Buraya kadar doğru. Ya sonra? Aslında VI. Alexander' dan önceki papa VIII. Innocent zamanında Vatikan'a gelmiş Cem Sultan. Dizimizde önceki papa ile tanışmıyor haliyle. 5 yıl kalmış Vatikan' da. Dizide bu süreç bir kaç hafta ile sınırlı. Fransa'ya giderken ölüyor aslında. Dizide Vatikan' da. Buraya kadar ki kısım, yanlışlar. Bir de saçmalıklar var. Cem Sultan bir repliğinde, Fatih Sultan Mehmet' in 22 kardeşinin birden gözlerini çıkarttığını söylüyor. Bakınız Fatih'in kaç kardeşi varmış. Osmanlı'da kardeş katli olduğunu biz, ama bu kadar fantastik olduğunu onlar biliyorlar (!). 4 karısı ve birçok cariyesi olduğunu, özellikleri cariyeleri istediği zaman öldürebildiğinden bahsetti bir sahnede. Abartı kelimesi buraya cuk diye oturur. Ve asıl bomba sonda, Cem Sultan, hristiyanların çok iyi konuksever olduklarını görünce dayanamayıp din değiştirmeye karar veriyor. Bunun tam tersinin olduğunu, yani hristiyan olma teklifini şiddetle geri çevirdiğini eklememe gerek yok sanırım.



Geceyarısı Ekspresi vakasından sonra irili ufaklı da olsa, kimi yapımlarda, Türkiye' nin ve Osmanlı' nın farklı tasvir edildiği öğeler görmeye başladık. En son Pasific ve yukarda bahsettiğimiz The Borgias dizileri buna örnek teşkil etmekte. Kasıtlı mı yoksa cahilce mi, siz karar verin. Pasific' i protesto edip izlememiştim, The Borgias konusunda artık şüphedeyim ...


(Cem Sultan' ı oynayan aktör Elyes Gabel adlı bir İngiliz. Esmer teni tam Arap Türkleri' yle uyumlu değil mi?:))

13 Nisan 2011 Çarşamba

Chelsea 2011-12 İç Saha Forması



Forma kültürü nasıl olur, bize en güzel gösteren lig hiç kuşkusuz Premier League' dir. Bu sezon hayal kırıklığı yaratan Chelsea, şimdiden gelecek sezonun formasını piyasaya sürdü bile. Bu seneki kırmızı yaka artık yok, yerini koldan uzanan beyaz bir şerit ve içinde -olmazsa olmaz- adidas üç çizgisi var. Önde ise şeritler halinde koyu mavi bölgeler.
Tweet