25 Nisan 2012 Çarşamba

Kargo

Ülkenin en kaliteli rock grubuydu Kargo. Elemanlar dağıldı, yenileri geldi derken, 3 kişilik yeni haliyle ve yeni single' ları ile tekrar ortaya çıktı. Peki buraya kadar nasıl geldi Kargo? Bu yayında sizlere, ilk günlerinden itibaren, Kargo' nun hikayesini, kendi bakış açımdan anlatmak istiyorum.

Yarına Ne Kaldı (1996)
Biz onları ilk olarak 1996 yılında duyduk. "A hey hey hey!" diye ilginç bir nakaratı olan, o zamanlar için pek örneğini görmediğimiz rock grubuydu. Ardından "Son Defa" ve "Adımı Çağır" adlı iki klip daha yayınlayıp, popüler kültüre daha çok sızdılar. Bu 3 şarkı aslında aynı kalıptan çıkmış gibi olsa da, albümün geri kalanı çok kaliteli işlerle doluydu. "Yıldızlar Ellerinde", "Aşk Olunca" gibi şarkılarda görmezden gelinemezdi. Karizmatik vokalistleri, marjinal şarkı sözleri, enerjileri ve ilginç isimleri ile bu grup, Türk müzik piyasasında çığır açtı dersek herhalde yanlış olmaz."Yarına Ne Kaldı" adlı bu albümden seçtiğim şarkı ilk videomuz olsun. Buyrun.

18 Nisan 2012 Çarşamba

Futbol Savaşları

Heyecan olsun, derbi olsun dediler. Alın size heyecan, 


Alın size derbi



İnönü' de sahaya inen 2-3 taraftar yetmedi, daha çok inmeli. Koltuklar sahaya atılmalı, stadyum ateşe verilmeli. Irkçılık hortlamalı. Her pozisyonda kol bacak kırılmalı. Maç sonrası taraftarlar birbirine girmeli. Hatta kan bile dökülmeli. Bunun için de, medyaya teşekkür etmeli.


6 Nisan 2012 Cuma

Grup Vitamin - Takmayacaksın Tak Açacaksın

Bu şarkıyı dinleyince hemen anımsayacaksın
Daha çok Yedigün reklamından hatırlayacaksın
Ardından nakaratı ezbere şakıyacaksın
Takmayacaksın, tak açacaksın

1 Nisan 2012 Pazar

2012 YGS Kimya Soruları İncelemesi


ÖSYM' ye göre sorunsuz, Damla Orhan kardeşimizin üzüntü verici vefatıyla lekelenen 2012 YGS sınavı bugün yapıldı. Seneye Ocak ayına alınacak, kaldırılacak, tek sınava düşecek vs.. söylentileri ile, 3-5 senede bir değişen sınav sisteminin bu versiyonunun belkide son örneklerinden biriydi bugün kü YGS.

Eledim Eledim Spartaküs Eledim

*Bu yazı tehlikeli şekilde spoiler içermektedir. 


Spartacus 2. sezonunun finali ile bize yaklaşık 9-10 aylığına veda etti. Değişen oyuncuları (Spartacus ve Naevia) ' nın eskilerini aratmasına, dizinin lokomotiflerinden biri olan gladyatör dövüşlerinin azalmasına rağmen bu açığı yeni karakterleriyle (özellikle Gannicus' un dönüşü) ve daha sert sahnelerle tamamlayan Spartacus (sezon ismiyle Spartacus: Vengaence), dün akşam bizi yerlerimize çivileyen ve nasıl gelecek 3.sezon dedirten sezon finalini yayınladı.

Tweet