10 Şubat 2014 Pazartesi

Kaçak İsimli Bir Grup


Kaçak grubunu keşfetmem tamamen tesadüf eseri oldu aslında. Siteni birinde albüm kapağını görüp, "bunlar da kim böyle" diye merak ederek youtube a isimlerini yazarak ne kadar kaliteli iş yaptıklarını keşfettim. Albümü indirip, kliplerini izleyip kendilerine hayran olmamla devam etti olaylar silsilesi. Peki kimdi bu grup? 

Hard rock, Nu-metal karışımı bir soundları olan (biraz Linkin Park, biraz Korn diyebiliriz. Kurban' a benzetenler var ama benim hiç aklıma gelmedi bu açıkcası) bu grubun şu anda 2010 tarihli "Silahlı ve Tehlikeli" isimli bir albümü, yine aynı tarihli rapçi Fuat' la düet yaptıkları "Antreman" isimli sadece internette paylaştıkları bir single ları ve "Ada: Zombilerin Düğünü" filmi jeneriğinde çalan "Evlensen" isimli (albümlerinde de yer alan) bir şarkıları var. 2005 yılında Nokia Super Sound yarışmasında "Kurtlar" isimli şarkılarıyla dereceye girmeleriyle başlayan müzik yolculuklarından, albümleri çıkana kadar önemli bir kesim haberdarmış zaten. Albümleri yani çok kimsenin beklediği bir ürünmüş. 


Grup 5 kişiden oluşuyor ve Türk müzik piyasasının pek alışık olmadığı iki frontman li bir yapıya sahip. Vokaller Ali Seval (kendisi aynı zamanda bir çevirmen) ve Övünç Dan isimli kardeşlerimize aitken, bas gitarda Tuncay Mağden, davulda Burak Ersoy, lead gitarda da Hüseyin Can yer almakta. 

Albüme şöyle genel bir bakış yapacak olursak, en öne çıkan parçalar, kliplenmiş "Koymaz", "Slogan Yok" ve "Evlensen", harika bir ballad diyebileceğim "Ölünür de", giriş ve albüm isim parçası "Silahlı ve Tehlikeli" ve ödül kazandıran şarkıları "Kurtlar". 11 parçanın bulunduğu albümün yarısından fazlasını şimdiden saydım zaten. Tek şarkılık albümler çağında olduğumuz unutmayalım.

Grubumuz tek albümle yetinmeyip, yan çalışmalar da yapmışlar bu sürede. İki paragraf öncesinde de bahsettiğim single ve soundtrack çalışmalarının yanı sıra, özellikle Ali Seval' in ismi başka yerlerde de geçiyor. "Av Mevsimi" filminin soundtrack' i için söz müziği kendisine ait olan "Benden Adam Olmaz" isimli Ete Kurttekin' in vokal yaptığı bir şarkı mevcut. Hande Yener' le "Deliler" ve "Ne Rüyası" isminde yaptığı 2 düet çalışması da var. Yine "İnşaat" filmi için 2 şarkının sözlerini yazmış vaktinde.


Ancak baya bakındım, araştırdım, soruşturdum, görüştürdüm vs.. grubun şu sıralar ne yaptığına ulaşamadım. Yeni bir albüm olacak mı, devam edecekler mi bilmiyorum. Yalnızca grubumuzun solistlerinden Ali Seval isimli kardeşimizin düğün fotoğraflarına ulaştım :) bir de diğer solistinizin çikolata müzik fabrikası diye bir projesi olduğunu öğrendim. Hatta google amcaya direkt "kaçak grubu dağıldı mı?" diye sordum, o bile bişi diyemedi.

Özetle çıkarmış oldukları tek albüm ve tek single' ları standart üstü, kulak pasını temizleyen ürün olmuş. Şu sıralar döne döne aracımın hoparlörlerinden şarkılarını bas bas bağırttığım bu grubun, eğer dağılmadılarsa, yeni ürünlerini merakla ve heyecanla beklemekteyim. Altta 4 tane video kliplerini paylaşmak istiyorum müsadenizle.









Resim Kaynak;
http://www.radikal.com.tr/kultur/dikkat_silahli_ve_tehlikeli-977725
http://www.dreamtv.com.tr/content/1447/kacak-silahli-ve-tehlikeli.html
http://www.gscimbom.com/forum/threads/kacak.32689/
Tweet