17 Mayıs 2013 Cuma

Galatasaray 2013-14 Parçalı Forma


Bazı İngiliz ve Alman kulüplerinin edindiği adet olan gelecek sezon formasının sezonun son maçında giyilmesi, sonunda bize de sıçradı. 2007-08 sezonu şampiyonluk maçından sonra 3 bant çubuklu formayı maçtan sonra giyen Galatasaray, bu örneği biraz daha ilerletti ve bir sonraki sezonun iç saha formasını hem maçtan önce tanıttı, hem de son maçta giymeye karar verdi (diğer iki forma için Temmuz' u beklememiz gerekiyormuş).


2 sezon önce Nike firması ile anlaşınca Galatasaray, güzel tasarımların geleceğine dair içimizde kuvvetli bir hissiyat uyandırmıştı. Üstelik bir de elit kategoride olduğumuzu da duyunca beklentiler de otomatikman arttı. Sönük geçen ilk seneden sonra, bu sezon başında tanıştığımız formalar (özellikle tam parçalı olmasa da, parçalı formamız) bence birer tasarım harikasıydı. Bu sene ise yukarıda anlattığım hoşlukla, yeni formamızı bugün itibariyle erkenden tanımış olduk. galatasarayformaları.com' un önceden elde ettiği bilgilerle tam doğru tahmin ettiği bu formayı aslında dün akşam söz konusu sitesinden ilk olarak görmüştük bile.


Bir sezon boyunca zaferden zafere koşarken giymelerini temenni ettiğimiz yeni sezon parçalı forması, ilk etapta geçen seneki taraftar formasına benziyor gibi görünse de, içerdiği ince detaylarla ne kadar kaliteli bir tasarım olduğunu gösteriyor. Öncelikle ilk güzel detay, formanın tam parçalı olması. Yani kollarına, yakasına, sırtına kadar parçalı olması. Bu bizim orijinal tasarımımız biliyorsunuz. Bunun dışında geçen seneki formamıza göre yakada değişiklik söz konusu. Bisiklet yaka seçilmiş bu sene. Genel olarak -bilinçli- taraftarlarımız, tam parçalıya aslında V yakanın yakıştığını söylüyor, ki bende buna katılıyorum (geçen senenin aynısı, gene mi parçalı ya şeklindeki yorumları görmezden geliniz). Tam parçalının hatrına, yaka olayını çok ta önemsemiyoruz ama. 


Renk tonlarımız da geçen seneki gibi aynı. Vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, turuncudan iz taşıyan tok bir sarı. Ne 2011-12' deki gibi açık, ne de 2005-06' daki gibi koyu kırmızımız var. Tam olması gerektiği gibi. Reklamlar ise aynı. Kollardaki avea ve sırttaki ülker' in rengi beyaz olmuş bu sene. Türk bayrağı ise geçen seneki gibi eğreti durmadan, ortaya konmuş (Bisiklet yakanın tercih edilmesinin sebebi bu olabilirmiş). 

Genel olarak tam parçalı tasarımında olduğu için saygıyı hakeden bir forma olmuş 2013-14 parçalısı. Fiyatı geçen seneye göre 10 lira zamla 129 TL olsa da, kısa sürede güzel satış yapabileceğini düşünüyorum. Bugün itibariyle gsstore.org da, yarın itibariyle de gsstore' larda satışa sunulacakmış. Yeni parçalıyla yeni avlara diyelim bizde. Diğer resimler;






Resim kaynak;

Hiç yorum yok:

Tweet