25 Temmuz 2011 Pazartesi

Bursaspor 2011-12 Formaları

Öncelikle Bursaspor forma kültürü için şunu söylemeliyiz. Türkiye' de takımların ortalama 4 forma çıkarttığı her sezon, Bursaspor 5-6' yı bile bulabilir (Bkz Geçen sene). Üstelik iç saha forma kapsamına girecek 2-3 versiyon da çıkartabilir. Biz Bursaspor' un klasik formasını Ajax tipi diye biliriz. Celtic tipi formaları da meşhurdur. 2.iç saha (bu da bizim ülkeye has) veya deplasman olarak kullanırlar. Parçalı, çubuklu da koleksiyonda mevcuttur. Alternatif renk konusunda ise çok hevesli değillerdir ama geçtiğimiz sezonlarda iki kez turuncu giydiklerini söyleyelim. Ekipman yine Puma' nın. Tanıtımda sponsor yoktu formalarda, Digiturk' le olan anlaşma devam ediyor mu, bilmiyorum. Bu senekilere geçmeden önce, bahsedeceğimiz 4 formanın hangisi iç saha, hangisi dış saha emin olamadım. O yüzden tahmin ederek yazacağım. Düzeltmek isteyen varsa yorum bölümüne eklesin, değiştirelim.


Benim iç saha forması olduğunu düşündüğüm iç saha forması Puma' nın bu seneki meşhur kalıplarından Esito 3 kalıbı. İç saha forması olarak, yukarda bahsettiğim ajax tipi tasarım yok bu sene. Puma' nın formaları bellidir, tasarım olarak yeni bir şey bulamazsınız. Bu formayı da katalogdan seçip, mahalle takımınıza dahi giydirebilirsiniz :). Genel olarak sade bir forma, sponsorlarla kirlenmez ise güzel bir tasarım.


Deplasman forması yerine koyabileceğimiz bu forma, Celtic tipi dediğimiz meşhur formaları. Yalnız Puma' nın London kalıbına uygun olarak sağ omuzda kesinti var, bu da celtic tasarımından uzaklaştırmış formayı. Bu seneki tasarımlar arasında en Bursalı ve en dikkat çekici olanı bu bence. Ayrıca formada timsah motifinin olması formayı daha bir özel kılmış.


Alternatif renk olarak bu sene gri yi seçmiş Bursaspor. Bu formaya da 3. forma diyelim o zaman. Bu forma da London kalıbında. Önceki formadan farkı enine ince yeşil-beyaz çizgilerin olması. Bu formanın güzelliği alternatif renginde. Bu sene turuncu olmasın, açık gri olsun demişler, bence de iyi etmişler. 


4. formamız daha çok 2.iç saha forması tadında. Bursaspor' un tarihinde çok defalar kullandığı çubuklu model bu sene karşımızda. Yeşil şortla kombinasyon tamamlanmış ve çok ta güzel durmuş. 

Genel olarak formalar sade ve şık. İç saha ve 4. forma özellikle dikkatimi en çok çekenler oldu. Basit tasarımlar oldukları için daha fazla ayrıntı yazamayacağım ama şunu da unutmayalım, sadelik her zaman güzeldir.

Hiç yorum yok:

Tweet