17 Temmuz 2011 Pazar

Galatasaray 2011-12 Formaları


Bugün itibariyle yeni sezon forma tanıtımımız yapıldı. Elit kategorideyiz, özel formalar yapılacak, katalog formaları olmayacak, 4tane forma olacak söylentilerinin sonunda, ta Nisan ayında sızan resimlerin bizim bu seneki formalarımız olduğu, elit kategori olmamıza rağmen özel formaların seneye kaldığını öğrenmiş olduk. Yeni sponsor Nike ile ilk sezonumuz biraz hayal kırıklığı oldu. Biz bu değişimle ve geçen seneden sonra daha şaşaalı ürünler bekliyorduk ama özel tasarımların seneye olacağı haberiyle biraz olsun teselli bulduk. Duyumlara göre, anlaşma Şubat'ta yapıldığı için, özel tasarımlar bu seneye yetişmemiş.


Galatasaray forma konusunda zamanında cesur adımlar atmış bir kulüptü. 1998 yılında çıkartılan füme formayla başlayan bu süreç, füme nin ilerki yıllardaki versiyonları, açık mavi, gümüş, altın, turuncu, mor, pembe ve krem rengi ile devam etti. Özellikle son 3 sezondur alternatif renklere çok başvurdu. Ama turuncu-mor-pembe sıralamasında beğeni zamanla azalmış, geçen seneki mercan forma çok tepki çekmişti. O yüzden yeni sponsorla beraber alternatif renk işi şimdilik rafa kalkmış görünüyor. Göğüs, kol ve sırt sponsorları değişmedi (Sırttaki reklamların alta inmesi olayı vardı, şike olaylarından rafa kaldırdı galiba TFF). Geçelim formalarımıza.

İç Saha Forması (Parçalı)
Efsane formamız parçalı forma, çoğu zaman tartışma konusu oldu bizim için. Renklerin yerlerinden, şort-çorap rengine, kollar ve yakanın renginden, formanın kaç parça olacağına dair söylemler çıktı. Biz blogun bebeklik döneminde tam parçalı konusunda dost bir siteye link atmıştık. Buna göre bu seneki forma yine tam parçalı değil. Renkler ters yerde, yaka ve kollarda parça yok. Formanın arkası düz kırmızı. Hadi geçtik gerçek parçalı muhabbetinden, Nike kataloğundan seçilmiş, üstelik önceki sezon ki kalıplardan (Trabzonspor, Eskişehirspor) yapılmış, basit bir forma. Ana sponsorun rengiyle (beyaz), Nike'in renginin (siyah) aynı olmaması, formaya bir yama havası vermiş. Son iki sezonki parçalıyı aratıyor diyorum. Yine beyaz-kırmızı renkli şort kombinasyonlarıyla göreceğiz parçalı formamızı.

Deplasman Forması (Siyah)
Geçen seneki krem renkten sonra üstüste iki sene beyaz formadan yoksun kalıyoruz. 2000-2001 sezonundan bu yana her sene deplasman formasının beyaz olduğunu düşünürsek, bu aralık çok gibi geliyor bana. Bu sene de böyle olsun, seneye beyaz gelsin diyelim. Siyah forma yine bir katalog forması. Nike Striker II isminde. Yakası dışında hoşa gidecek hiçbir şey bulamadım. Antreman formasına benzer bir havası var. Nike-Türk Telekom renkleri uyuşan tek forma olsa da, özellikle yan renk olarak sadece kırmızının kullanılması yanlış olmuş. Netteki yorumlardan biri, formanın Gençlerbirliği formasına benzediği, sarı rengin olması gerektiği yönündeydi. Forma kültürünün çok az olduğu bir ülkede, alternatif renklere duyulan ön yargının bir benzeri olan, perspektif hatasıdır bu yorum. Ama adam haklı aslında. Deplasman formasında takımın renklerinin ikisinin de bulunması bence hoş durur. Kırmızının yanına sarı detaylar eklenmeliydi diyorum. Tanıtımda sadece siyah şortlu kombinasyon vardı. Zaten bence siyahın altına daha açık bir renk gitmez.

3. Forma (Sarı)
Bu seneki hayal kırıklığımızı giderebilecek tek forma sarı forma oldu. Netteki yorumlar, sadece sarı formanın güzel olduğu yönünde hemfikir. 1992-1995 seneleri periyodunda giyilip, eşsiz başarılara tanıklık etmiş sarı forma, en son 1996-1997 sezonunda giyilip rafa kalkmıştı. Yeni sponsorumuzla beraber sarı renkli formamız geri dönüyor. Sade bir yapıya sahip forma, Nike' in katalog olmayan tek özel tasarımı. Nike-Türk Telekom renkleri bu formada da tutmamış. Reklamların renginin de kırmızı olması gerekirdi diye düşünüyorum. Tanıtımda sadece sarı renk şortla kombinasyonu vardı. Alternatif olarak kırmızı şort çok güzel durur.
(Edit: LigTV'nin konuyla ilgili videosunda omuzlarda kırmızı şerit varken, tanıtımdaki formalarda omuzlar boş. Ayrıca Türk Telekom logosu da videoda beyaz renkte.)


Kaleci Forması
Nike' in elit kategorisinde olduğumuzun kanıtı kaleci formaları. Trabzonspor' da olduğu gibi geçen seneki kalıplar değil, bizzat yeni sezon kalıplarından yapılmış. Güzel olmuş.

Genel olarak, koştura koştura alacağımız formalar değiller (sarı hariç). Parçalı basit, siyah kötü, sarı en iyisi diye kodlayabiliriz. Numaralar ise idare eder seviyede, bence geçen senekinden iyi. Yeni sponsora geçişin ilk yılı için hayal kırıklığı ama sebepleri de yukarda yazdığımız gibi aşikar. Ama yeni sezon için umutluyuz şimdiden.

Aşağıda bir kaç resim daha paylaşalım.






Hazırlık maçlarında geçici olarak giyilen şu iki formayı şahsen siyaha tercih ederdim. Sade ve güzellerdi.




Hiç yorum yok:

Tweet