29 Şubat 2012 Çarşamba

Türkiye Milli Takımı 2012-13 Deplasman Forması


Milli Takımımızın iç saha formasını daha önce, resmi tanıtım olmadan, görmüştük. Bu kez Nike' tan sızma olmadı ve deplasman formamız resmi tanıtımı ile ilk kez görücüye çıktı.


Colin Kazım' ın ve Arda' nın tanıtımıyla gördüğümüz yukarıdaki forma, ilk bakışta önceki dönemin deplasman formasının bir "update" i izlenimi bırakıyor. Klasikleşen önden kalın yatay çubuklu tasarım bu yeni versiyonda da karşımızda. Salt tasarım olarak bakarsak zaten farklar; yaka rengini değişmesi, koldaki kalıp kırmızı şeridin kalkması ve numaranın kalın çubuğun üstünden altına taşınması. Yani devasa bir değişiklik söz konusu değil. Fark için aşağıdaki resimlere göz atın.

En büyük değişiklik, kumaş yapısında. Nike' ın bu sezon geliştirdiği "geri dönüşüm forması" teknolojisi. Yani %96-100 geri dönüştürülmüş polyester içeren ve ortalama 13 adet pet şişenin geri dönüştürülmesiyle elde edilen çevreci forma. BU teknoloji bu sezon kullanılmaya başlandı ve en son örneğini Galatasaray' ın sarı formasında gördük. %23' lük daha hafif olma ve lazerle kesilmiş havalandırma delikleri diğer teknolojiler. Formaların detaylı resimleri aşağıda.





Milli Takımımızın forma kültürünü devam ettirmesi açısından başarılı ama yeni bir şeyler tatmak isteyen taraftarlar için hayal kırıklığı olan bu forma, benim kişisel yorumumla, olması gereken ve ancak olabilecek kalitede ve tasarımda bir ürün. Gerçi Polonya Milli Takım forması ile benzediler birbirlerine ama olsun. 

Kaynak: footballshirtculture.com

Hiç yorum yok:

Tweet