23 Kasım 2011 Çarşamba

Nike Milli Takım Formaları 2012-14

Nike' in, Milli Takımlar için 2012-2014 dönemi formaları görücüye çıktı. Daha doğrusu yine sızdırıldı. 8-9 ay  sonra kulüp takımları için yeni sezonun kalıplarını ve tasarımlarını görmek açısından önem verdiğimiz bu formalar, milli takımların önümüzdeki 2 sene için giyecekleri yeni ürünler (Bazı kalburüstü takımlar her sene çıkarabiliyor gerçi). Kimilerinin Euro 2012' de de kullanacağı bu formaların şimdiye kadar nete sızanları aşağıdaki resimde bulunuyor. Detaylı incelemek için resmi tıklatın. 


Dikkatinizi ilk çekecek forma Türkiye' nin. Geçen yayınlarımızın birinde Türkiye formaları hakkında konuşmuştuk. Bunun hemen arkasından yeni formanın gelmesi ilginç oldu. Türkiye' nin klasik forması önden kalın çizgili diye duralım, yeni sezonda bu tasarımdan biraz uzaklaşılmış. Şu anda karşımıza çıkan tek forma, iç saha kırmızı forma. Önceki sezondan dikkat çeken ilk fark, öndeki beyaz kalın çizginin, daha koyu bir tonda kırmızı olması. Önceki tasarımı takip ettiği için güzel bir düşünce. Ay-yıldız bu kez ortada değil, solda kalbin üzerinde. Numarada bu sefer muhtemelen koyu kırmızı çizginin altında olacak. Önceki çok ilginç bir yerde, neredeyse omuzdaydı. Beyaz bir yaka var ayrıca. İlk bakışta çok basit gibi görünse de, zamanla alışıp seveceğimizi düşünüyorum. Deplasman forması henüz yok ama tahminim yine bunun beyaz versiyonu  ve öndeki kalın çizgi de grimsi olur. Zira geçtiğimiz dönemlerden turkuaz renk pek sevilmemişti açıkcası.

Sızan tasarımlar arasında dikkatimizi çeken diğer formalara gelelim. Portekiz' in deplasman ve Sırbistan' ın iç saha formasında kocaman bir haç gözümüze sokulmuş. Logolarındaki haçlardan esinlenilen bu eklemeler, geçen ayki Puma' nın tanıtımını hatırlatıyor. Puma' da her milli takımın formasının önüne kocaman, o ülkeyle ilgili semboller yerleştirmişti. Nike en güzel tasarımını yine Fransa' ya ayırmış. Geçen seneki formaları basit hamlelerle de olsa tasarım harikasına çevirmişler. İç saha formasına koyu lacivert yan çizgiler eklenirken, dış saha formasından ise bu çizgiler çıkartılmış. Hollanda' nın formaları da ilgi çekici. İç saha formasında, bu sene moda olacak olan koyu renkli detaylar var. Deplasman ise siyah. 2002-2004 döneminde de deplasman rengi olarak kullanmışlardı. Portekiz iç saha, Slovenya, Hırvatistan iç saha ve Brezilya' nın formaları ufak değişikliklerle yenilenmiş. Genel itibariyle güzel tasarımlar hepsi. Nike, forma tasarımındaki kalitesini yükseltmeye devam ediyor. Bu da Milli takımımızın beyaz forması ve Galatasaray' ın gelecek seneki formaları için umutlanmamıza yetiyor.

Hiç yorum yok:

Tweet