1 Mayıs 2012 Salı

Buz ve Ateşin Şarkısı III: Kılıçların Fırtınası


Game of Thrones 2.sezon her hafta bizi her saniyesiyle mest ederken, serinin 3. kitabının Türkçe baskısı için gün saymaya başladık. 7 Mayıs günü piyasaya çıkacak olan kitap, önceki gibi iki kısımdan oluşuyor. Kralların Çarpışması" nda olduğu gibi ikiye bölme olayına pek fazla takılmayacağız bu sefer, zira kitap orijinalinde de 2 bölüm ve diğerlerinden daha uzun. Şimdilik yenisayfa.com' dan ön sipariş verebileceğiniz bu kitap, 28,60 TL fiyatıyla paket halinde satılıyor. Zaten ayrı ayrı satılması çok anlamsızdı. Dün itibariyle de, önceki kitaplarda adet edindikleri gibi, bir ön okuma yayınladı yayınevi. (Okumak için tıklayınız.) 

Kılıçlarının Fırtınası' nın serinin en heyecanlı kitabı olduğu söyleniyor. Kulağımıza gelen bilgiler ışığında, başından kalkamayacağınız bir bölüm ve çok şaşırtıcı olayların olacağını tahmin ediyoruz. Umarım yanılmayız. Sürprizlerle ve değişen güç dengeleriyle taht oyunları oynamaya 7 Mayıs' ta devam ediyoruz. 

2 yorum:

Serkan Çakmak dedi ki...

tolkien şanssız bir adamdı, yoksa yüzüklerin efendisinden tut da orta dünya, yeni dünya, eskiler, kadim savaşlar krallıklara kadar ciddi seriler yazabilirdi.

yeni dönem yazarları şanslı. zira satması kolay, yazması, basması kolay. nereden ekmek gelirse yelken oraya kırılıyor.

jackson yüzüklerin efendisini beyaz perdeye indirdikten sonra kanallar önce türevlerini sürdü piyasaya. baktılar kılıçta, okta, sihirde ekmek var. olacak da...

akabinde ve detayında bbc robin hooda el attı 3 sezon, sonra merlin dendi 4 sezon...ve arkasından arenanın cengaverleri çıktı meydane... malumunuz arkasından spartacus geldi. kan, kılıç, şöhret, entrika, seks vs vs vs...

epik işler arayan televizyon ve beyaz perde bir anda raflarda; türkiye o dönemde çok olmasa da avrupa ve amerikada çok ekmek yenen taht oyunlarına el attı.

taht oyunları... dizi olarak konuşmaya başlarsak benim duyduğuma göre ilk başta filmi düşünülen bir kitaptı. seri değil, kitap... lakin gel zaman git zaman, film yerine şu an tv de daha çok ekmek yeneceğini düşünen yapımcılar kitabı 10 bölümde pohpohladı ve yazarına yeni yelkenler açtırdı.

bir anda sağolsun sibel alaş sayesinde türkçesi ile tanıştı türkiye kitabın. game of thrones... taht oyunları...

1-2-3... muhtemelen 7 kitaplık seri... yazar istediği kadar, ömrü gittiği kadar yazabilir. lakin şimdiden söylemeli : herşeyin ilki güzeldir, suyunu çıkarmamak kaydı ile yazmak gerekir.

okunmalı mı kitabı? elbette. hatta dizi izlenmeden okunmalı. ama bir yüzükler değil elbette. ayrı birşey. ayrı bir gezegenin yolcuları.

bu arada kitap ile dizi... ayrı kulvarlardır gençler, genç beyinler... diziyi izleyip sonra kitabı okuyup yazara sektirmeyin. siz sadece özetin özetinin özetini, parlak jelatinler içinde boyanmış bedenlerde izliyorsunuz.

öpelerim...

ismailinc dedi ki...

Popüler kültürden nefret ettiğim kadar başka bişeyden nefret etmem. Mesela vampir olayına fena halde kılım. Ama söz konusu olan epik ve fantastik edebiyat ise, eyvallah dedim. Bu tür yapımların çoğalması en başından beridir dilediğim şeydi. O yüzden saçma sapan örneklerin dışında hepsinin başımın üstünde yeri var.

Game of Thrones'a gelince. BU kadar özenli, kaliteli bir dizi görmedim ben. Film olmaması aslında daha iyi olmuş. Kitaptaki çoğu ayrıntı, 10 bölümlük dizi haliyle bile güme gitmiş. Keşke standart 24 bölüm olsa. O zaman maddiyat işin içine girer. Şu an bile çok fazla masrafı var dizinin. Üstelik savaş sahnelerini kısmış olsalar bile.

Yüzüklerin Efendisi değil. Olamazda. Zaten kulvarlarının çok farklı olduğunu düşünüyorum. Birinde kahramanlık, savaşlar, diğerinde siyasi oyunlar. Tek ortak noktaları fantastik bir evrende geçmeleri.

Yüzüklerin Efendisi' nin yeri ayrı, ilk göz ağrımız. İlk çocuğumuz. Taht Oyunları' nın yeri ayrı. En küçük çocuğumuz.

Tweet