3 Mart 2013 Pazar

Atar


Şu twitter aleminde ayar olduğum 3-5 mevzu var. Müsadenizle bunları yapanlara atar yapmak istiyorum.

Takip edeni takip ederim, takipleşelim, RT lerim, fav larım vs.. olaylarına gıcık oluyorum. Takipçi sayına göre madalya mı veriyorlar? Elin adamı seni takip etse ne olur?

Bu #takipedenitakipederim tipleri var bi de. Her tür takipçi isteğini kabul etmekle, rastgele insanları takip etmekle anasayfanızın dingonun ahırına dönmesi çok mu hoş?

Hele bide takipçi arttırmak adına kullanılan uygulamalar. Hesabınızdan kafalarına göre tweet atıyolar. Profilinizde "falanca yer 500 takipçi veriyormuş, hem de ücretsiz" şeklinde istem dışı tweet bulunması ne kadar sempatik olur?

Ve takip etmeyenleri silme uygulamaları. Nasıl bir triptir bu böyle. Sen beni şeetmiyosan, ben seni hiç şeetmem. Çocuk gibi küsmekten başka neye benzer ki?

Fake hesaplar ayrı bir komedi zaten. Falanca ünlüyü arattır, @falanca_unlu875 şeklinde hesaplar çıkar. Üstelik o ünlünün resmi hesabı da yoktur bide. Elemanın biri açmıştır sahte hesap, düşeni bol olmuştur. Takip ettiğini de sıfırlar. Oooh. Al sana ünlü twitter hesabı. Futbolcu bi arkadaşsa, bol bol resmi siteden "falanca topçumuzun sosyal medya üyeliği yoktur" açıklamaları okuruz. Soygaz gibi davranmanın diğer elementlere ne faydası olabilir ki?

Gerçek hesapları takip edin. Takipçim çok olsun diye herkese mendil dağıtmayın, patates tarlası gibi ana sayfanız olmasın. Amacına uygun kullanın, facebook a döndürmeyin.

"Sen mi kurtarcan memleketi" diye sorarsanız, "sana ne arkadaşım" derseniz eğer, aslında haklısınız.

Hiç yorum yok:

Tweet