14 Haziran 2011 Salı

Game of Thrones ve Jenerik Müziği

Game of Thrones dizisi, yaklaşık 2 aydır her hafta pazartesi gününü iple çekmemizi sağlayan ve bu sendromlu güne anlam katan :) bir yapım. HBO kanalının ilk sezonu için -heves kursakta kalsın amacıyla- 10 bölüm yeter dediği bu fantastik dizi, George R.R. Martin' in ünlü fantastik roman serisi "A Song of Ice and Fire" dan uyarlandı (bizde iki cildi çevrilmiş henüz, dizinin popülaritesinden dolayı Sibelalaş'a yeniden çevirtiyorlarmış). Başrolünde Sean Bean' in yeraldığı yapım, dünya üzerinde çok ciddi izleyici potansiyeline sahip. Bizde ise bugün itibariyle daha meşhur oldu, zira Sibel Kekilli' nin dizinin iki bölümünde rol aldığı haberleri, onun karakteri ve geçmişiyle bağdaştırılarak önümüze sunuldu.

Benim bahsetmek istediğim kısım bu değil ama. Dizi hakkında genel bilgileri, düzenli bir internet kullanıcı iseniz alıyorsunuzdur zira. Benim sizlerle paylaşmak istediğim konu, dizinin hemen başında, Westeros' un haritası eşliğinde jenerikte dinlediğimiz müzik. Ramin Djawadi' nin (Iron Man, Prison Break ve Clash of the Titans en meşhur işleri) bestelediği jenerik müziği, bu fantastik evrene hazırlarcasına, sizi hemen içine alıyor. Diziye uygun olarak, başka dünyalarda yaşıyormuş hissini veriyor.

Film müziklerinin, yapımın çok önemli bir öğesi olduğu aşikar. O müzik dikkatinizi çekiyorsa, duyduğunuzda direkt o yapım aklınıza geliyor ve size o hikayeyi hatırlatıyorsa, misyonuna ulaşmış demektir. Aşağıdaki videoda bahsettiğimiz jenerik ve müziği var. Buyrun, bir de siz dinleyin.


Hiç yorum yok:

Tweet