18 Aralık 2011 Pazar

90' lara Saygı Duruşu Vol.2



Tüzmen - Son Rüya (1996)


Cenk Eroğlu' ndan aldığı bu parça ile şöhrete ulaştı. Şarkı hala daha tekrar tekrar dinlenen, döneminin ötesinde bir çalışmaydı. 2 albüm sonunda ortadan kayboldu. Kürşat Tüzmen' in kardeşi. En son kendisini Kurtlar Vadisi Pusu' da Alper olarak izledik. 

Sibel Tüzün - Hayat Buysa Ben Yokum Bu Yolda (1998)


Geçmişinde rock meşgaleleri olmasına rağmen yüce kamuoyunun güzel fiziği ve kıvrak pop şarkılarıyla tanıdığı isimdi. Sonradan evlendiği rock' çı kocası Levent Candaş' ın gazıyla yaptığı tek rock albümü ile kafasını kazıtması ve bu değişikliği çok konuşuldu. Unforgiven II çakması klibi o dönem Türk müzik piyasası için farklı bir deneyim olmuştu. Kaliteli bir albüm olmasına rağmen, ne popçular, ne de rockçılar onu sahiplenmedi. O da  kocasını boşayıp özüne döndü, tekrar açıldı saçıldı ve Eurovision' da "Karşında Superstar" diye bağırıp durdu.

Pınar Aylin - Deliler Gibi (1995)

Şirinliğiyle dikkat çekip, ilginç kamyonetli klibiyle gündeme oturdu. Şarkı da sevimliydi. Daha sonra başarılı çalışmalarıyla devam etti kariyerine. "Yalvaramam", "Adam Olaydın", "Don't Make Me Wait" gibi hitleri oldu nur topu gibi. Bir ara evlenip piyasadan uzak kaldı. En son, yenilerde 70' lerle ilgili bir albüm yaptı.

Seden Gürel - Çalkala (1996)

"Bum bum bum" diye akıllara zarar ismi olan ve klibinde enteresan bir şapka giydiği şarkıyla piyasaya cuk diye düşmüştü. Aslında öncesinde geri planda işleri vardı ama meşhur olmak için bişeyler yapmak lazımdı. Seçtiğim şarkı, 3.albümünde yaptığı imaj değişikliği (açılıp saçılma) ile çektiği kıvrak "Çalkala" klibi. En kaliteli albümü 2002 tarihli "Hesaplaşma" albümü. Bir şarkısını seç derseniz o albümden seçerim.  

Nilüfer Örer - Mevsim Bahar (1997)

Bu kadının "Şımarık" isimli bir şarkısı daha vardı. Zaten bu iki parçası dışında onu bir daha gören duyan olmadı. Seçtiğim bu şarkıdaki rock altyapısı ve elektro sololar, o dönem tanışmaya başladığım rock müzik sebebiyle ilgimi çekmişti. Ama şarkı da hakikaten güzel yani.

Deniz Arcak - Zehir Ettin (1993)

Erol Köse' nin müzik piyasasına armağanıydı. Tron filminden arak gibi görünen klibi, zamanının ötesindeki bu kaliteli şarkının önüne geçememişti. Hatta üstüne ingilizce sözler yazarak (All the King's Horses) yurtdışına da pazarladı. Bu şarkı için çekilen "Hristiyanlık ve Orta Çağ" temalı klibi çok tepki aldı, kilise ve haçlı sahnelerden dolayı. Deniz Arcak bir röportajında 'Camide çekmemize izin vermezlerdi' demişti (Asıl nedenini klibi izleyince görürsünüz). 2 başarılı albümün arkasından sevimliliği ona TV'de de iş yapma fırsatını verdi. 2004' te bence en güzel şarkısının olduğu (Eyvallah) Kıpır Kıpır albümünü yayınladı. Tekrar kayboldu ve geçen sene bir EP yayınladı.

Aylin Livaneli - Okulu Asardım (1992)

Zülfü Livaneli' nin kızı olmaktan ötesine geçemedi belki ama aslında çok güzel işleri şarkıları vardı. "Bana Müsade" ile yukarıdaki şarkı arasında kaldım seçerken. Tolga Savacı ile evlenip boşandı bir ara. Şaka maka 5 albüm yapıp ortalıktan kayboldu. 2008' de bir ara veda albümü yaptı. Yazarlık ve medya şirketi yöneticiliği yaptı. Şu an sanırım kendi şirketinde iş kadınlığına devam ediyor.

Demet - Kınalı Bebek (1994)

1993 yılında Show TV' nin zamanının meşhur şarkı yarışması "Pop Show" da ikinci olup, albüm teklifini 'hazır olmadığını' söylerek geri çevirmiş, kendi kanatlarıyla uçmaya karar vermiştir. Seçtiğim şarkı ilk albümünün çıkış parçasıdır. "Arnavut Kaldırımı" gibi bir hiti müzik piyasasına armağan etmiştir. 5 albümlük ve 1 singlelık bir kariyeri vardır.

Rafet El Roman - Seni Seviyorum (1995)

Gurbet ellerden gelip Türk müzik piyasasını sallamıştı kendisi. Kaliteli debut albümünün nerdeyse tamamına klip çekmişti. 2 sene sonraki 2.albümünde de başarısını devam ettirdi. Benim müzik dünyamdan çıkması aynı dönemlere rastlar. Toplamda 10 albüm yaptı ama toyluk zamanındaki başarısını hep aradı. Arada piyasanın sevdiği şarkıları da oldu tabi. Tuğba Altıntop' la olan evliliği, çocuklarının velayeti, Nokia 3110 telefonunun bataryasının durduk yere patlaması gibi magazinsel lüzumsuz olaylar kendisiyle aklımda kalan yegane şeyler.

Soner Arıca - Beni Bırakma (1995)

Manken eskisi, Kadir İnanır' ın yeğeni gibi sıfatları yüzünden insanların başta mesafeli yaklaştığı Soner Arıca, yorum yeteneği ve şarkı seçme konusundaki isabetli tercihleri ile çok güzel şarkılar armağan etti bize. Vefasız, Deniz Gözlüm, Derbeder, Bu mu Sevda, Kapını Çalan Benim, Yüreğime Ektim Seni, Sarhoş, Kusursuz Aşk, Adın Bahardı ... Dahasını saymak isterdim ama bu kadarı da yeter. Romantik şarkıların adamı oldu hep. 12 albüm ve 7 single içermektedir müzik kariyeri.


Devam Edecek ...

Hiç yorum yok:

Tweet