22 Aralık 2011 Perşembe

Spartacus: Vengeance


Starz' ın Spartacus efsanesi 3.sezonuyla gelecek ay (27 Ocak) ekranlara arz-ı endam ediyor. Yeni Spartacus Lian McIntyre, eski sezonlar, eski karakterler, dizinin +18 içeriği. 1 ay kala biraz Spartacus konuşalım.


Spartacus' un her sezonunun farklı isimde olması "3.Sezon" sıfatını almamasını gerektiriyor gerçi. 13 bölümlük ilk sezon "Blood and Sand" te Spartacus efsanesinin doğuşunu izledik. Kölelikten kurtulup isyana başlayacağız derken Andy Whitfield' in ani hastalığı ikinci sezondan mahrum bıraktı bizi. Bu boşluğu, Spartacus harici karakterlerin 1.sezon öncesindeki hayatlarını anlattıkları 6 bölümlük "Gods of the Arena" serisi ile doldurdular. Bu temadaki bir dizinin isminin Spartacus kelimesini içermesi garip durmuştu ama olsun. Daha sonra Andy' nin rahatsızlığı iyice kötüye gidince kendisi diziyi bırakmaya karar verdi. Spartacus karakteri için Liam McIntyre ile anlaşıldı. Bu süreçte Andy Whitfield rahatsızlığına yenik düştü ve hayata gözlerini yumdu.

Şimdi elimizde "İntikam" isimli 3.sezonun yeni fragmanı var. Çok alıştığımız ve Spartacus' le özdeşleştirdiğimiz Andy' siz (üstelik artık aramızda olmaması) yeni sezon biraz can sıkmıyor değil. Önyargıyla yaklaşmak yanlış tabi ki ama, fragmandan aldığım ilk izlenim, Liam' ın Andy' nin yerini doldurmakta baya zorlanacağı. Aslında bizim Liam'ı Andy' nin yerine koymakta zorlanacağımız. 

Diziye gelecek olursak, aynı tarzda Spartacus devam edecek gibi geliyor. Yani +18 şiddet ve erotizm içeriği. Hatta dozajı da artacak gibi. Bazı insanların diziyi, sırf bu içerik sayesinde izlediği aşikar. Bu durum insanı rahatsız etmiyor değil. "Gods of the Arena", sapkınlık katsayısının insanın ar damarını zorladığı sahneler içeriyordu ve eminim ki bu, çoğu izleyicinin tepkisini çekti. Bu sezon en azından sapkınlık hacminde (şiddet ve erotizm olarak değil) biraz azalma olmalı diye düşünüyorum.

Dizide hayatını kaybeden karakterlerin yerine yeni karakterler gelecektir muhakkak ama eski karakterlerimiz de eksiksiz geri geliyor. İyi tarafa geçen Crixus, öldü dediğimiz Lucretia, karizmatik ve bahtsız Doctore, dizinin arzu nesnesi Ilithya, Spartacus' un yeni yoldaşı Mira, kötülük istikrarı General Glaber ve "Gods of the Arena" dan transfer Gannicus. Özel efekt bombardımanı, havada yağmura dönüşen kanlar, hayal gücünün ötesinde görsellik ve kendini aşan karakterleriyle "Spartacus: Vengeance" yakında ... Şimdiye kadar yayınlanan iki fragmanı ise aşağıda.




Hiç yorum yok:

Tweet