4 Temmuz 2012 Çarşamba

Bursaspor 2012-13 Formaları


Bursaspor 2012-2013 senesi için formalarını en erken tanıtan kulüplerden biri oldu Türkiye' de. Yurtdışında formlarını tanıtmayan veya sızdırmayan kulüp kalmamasına rağmen bizimkiler henüz başladı. Geçelim formalara hemen.

Tedarikçi son 3 sezondur olduğu gibi yine Puma. Reklam olarak tanıtımda intercity vardı ama bursastore' a baktığımızda reklamsız satışta gözüküyor. Reklamsız satılacağını sanmıyorum ama.


İlk forma, "Şampiyon Forma" isminde. Bursaspor' un iç saha forması. Celtic tipi formayı her sene çıkartır Bursaspor. Bazen alternatif, bazen iç saha olur. Bu seneki versiyonun geçen seneden en büyük farkı yakalı olması (Kalıp İtalya' nın iç saha forması bu arada). Turuncu detaylar ve timsah figürü yok bu sene. Geçen senekine göre sade olmuş.


Diğer forma "Yeşil Bursa Forması". Düz yeşil zemin üzerine ince beyaz çizgilerle güzel bir sadelikte. 2 sene önceki düz yeşilin halefi. Kol uçlarındaki kalın beyaz şeritler, Nike' in bu seneki meşhur tasarımını andırmıyor değil.


Sıradaki formanın ismi de "Uludağ Forma". Düz beyaz zemin üzerine göğüste kalın, yakada nispeten ince yeşil şeritler. Az önceki formanın bir benzeri. Bu kalıp bu sene Puma' nın en meşhur kalıbı. Kaleci forması da aynı kalıptan dikkat ederseniz. İtalya' nın Euro 2012 formalarında (iç saha hariç) bu kalıpta. Her iki formada deplasman forması olarak kullanılabilir ama iki tane fazla olmuş diye düşünüyorum.


Son forma ise alternatif olan "İznik Çini Forma". Bursaspor alternatif renkleri sever. Geçen sene gri, 2010-11 ve 2008-09' da turuncu forma. Turuncu atılımı çok takdir edilesiydi ama geçen seneki gri, beyaza çok yakın olduğu için pek te bir alternatif olmamıştı açıkcası. Bu seneki -iznik- mavisi ise ton olarak yeşile yakın olduğu için yine alternatif durmamış. Karşı taraf yeşil beyaz çubuklu olsa, üstelik yeşil bir şortla, bu 4 forma da karışıklığa sebep olur. Madem alternatif yapılacak, kel alaka bir renk olması lazım. Bu forma anca can sıkıntısına giyilir. Uludağ formanın kalıbının aynısı olmasına rağmen ondan daha güzel durmuyor değil. Siyah şortla sunum yapılmış. Bence çok güzel bir kombinasyon olmuş. Renk konusu sıkıntılı ama alternatif atılımları için Bursaspor' u tebrik etmek gerekir.

Bursaspor yine 4 formalı bir sezon yaşayacak (Geçen sene de 4, önceki sene 5' ti). Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi kalabalık bir paketle karşımızdalar. Zira yeşil beyaz celtic tipinin arkasına hem beyaz hem yeşil deplasman forması koyarak gereksiz bir fazlalık söz konusu. Formaların hepsinin sade olması, ki sade formalar daha güzel durur bence, bu kalabalığı görmezden gelmemizi sağlıyor. Alternatif forma da, dediğim gibi, renk çok daha farklı olsa güzel olacakmış. Genel olarak Bursaspor forma kültürü bozulmamış. Çizgilerini aynen sürdürüyorlar. Forma kültürü adına çok güzel bir olay bu.

Resim Kaynak: 

Hiç yorum yok:

Tweet