4 Temmuz 2012 Çarşamba

Trabzonspor 2012-13 Formaları


Trabzonspor kulübü de yeni sezon formalarını tanıttı bize geçen gün. Tedarikçisinin Nike olması bizim daha dikkatli incelememize sebep oldu bu tanıtımı. Zira Galatasaray' ın 2 forması sızmış olmasına rağmen henüz tanıtımı yapılmadı. Ayrıca geçen seneki Trabzonspor forma tanıtımı yazımda da, Trabzonspor' un forma kültürünün gittikçe geliştiğini ve kendilerine ait bir kültürü olduğunu söylemiştim.

Tedarikçi ve reklamlar geçen senekiler ile aynı. Trabzonspor' un Nike' in Elit kategorisinde olmadığını geçen sene de söylemiştik. O yüzden formalar geçtiğimiz bir kaç sezonu içeren kataloglardan seçilmiş. Yani kalıplar hazır. Nike' la çalışan her kulüpte görebileceğiniz kalıplar. 3 tane forma seçilmiş. Geçen sene 4, önceki 2 senede de 5' er forması vardı Trabzonspor' un. Bu kalabalıktan kurtulmuşlar bu sene. Geçen sene hem parçalı, hem çubuklu adetinden vazgeçmişlerdi, bu sene de böyle bir manzara yok. Geçelim incelemeye.



İlk forma iç saha formamız. TSclub' ta "Precision" ismiyle satılmakta. Ki bu isim yukarıda söylediğimiz üzere Nike' in hazır kalıplarından. Şöyle bir link verelim Nike kataloğuna. Ben en çok Steaua Bükreş takımından hatırlıyorum bu kalıbı. Onlar bu sene kullandı ve mavi-kırmızı renkleri Trabzonspor' a göre ters yerleştirmişlerdi. Bu forma da mavi kısım ağırlıklı. Mavi şortla tamamen mavi bir kombinasyon gibi olsa da, bordo şort ile birden bordo ağırlıklı bir şekle dönüşüyor. Bu ince çubuklu tasarımın ilginçliği burda zaten. Trabzonspor bu kalıbı seçerek, klasik kalın çubuklu tasarımını bu sene rafa kaldırmış oluyor böylelikle. En son 2007-08' de çubukları inceltmişlerdi, ondan bu yana kalın çubuklu tasarımı var Trabzonspor' un. 


Deplasman forması beyaz renkte. Son 2 sezondur aynı beyaz formayı giyiyorlardı. Beyaz renk Trabzonspor için vazgeçilmeyen renklerdendir. Geçen seneki victory kalıbını sevmiş olsalar gerek, bu seneki beyaz forma için de aynı kalıp seçilmiş. Geçen seneki forma çok ilgi çekmişti. Ama bu kalıp eskiyor artık. Victory' nin V' si bordo renkli. Yalnız Trabzonspor logosu boğulmuş bordo rengin içinde. Logoya beyaz kontur çekilebilirmiş. Sezon içinde bordo şortla güzel bir kombinasyon olur.


3. forma laser kalıbından. Nike' in bu sezon çıkardığı bu kalıp pek bi meşhur son zamanlarda. Nike giyen çoğu takımda var. Brezilya, Atletico Madrid, Inter aklıma ilk gelenler. Bordo zeminde, kol uçları ve yakayı mavi renkli yapmışlar. Bordo şortla güzel bir uyum olmuş ama mavi şortlu kombinasyonu eğreti durmuş sanki. Nike kalıp ve tasarımlarındaki sadelik her zaman hoşuma gitmiştir. Şahsi görüşüm bu formanın çubukluya göre kat kat asil durduğu. Ama bu forma için alternatif bir renk kullanılmalıydı. Zaten iç saha formasını bordo şortla giydiklerinde hali hazırda bir bordo formaları oluyor.


Kaleci forması yine bu sezon ki kaleci forması kalıbından. Nike kullanan her takımın kalecisi aynı kalıbın farklı renklerini giyiyor. Tanıtımda siyah ve yeşil renkli versiyonları vardı. Bu güzel bir gelişme. Neden diye soracaksanız, geçen seneki kaleci forması, önceki senenin kalıplarındandı. Bu sene ki forma ise, yine bu seneye ait.

Genel olarak, Trabzonspor renklerinin avantajını iyi kullanan ve her zaman güzel formalar giyen bir takım. Forma sayısını azaltmaları ve yeni kalıplardan ikisini seçmeleri (victory gibi modası geçmiş bir kalıbı kullanma inadına rağmen) olumlu bir gelişme. İç saha formasının kalın çubukluyu aratacak olması ve alternatif renk olmaması diğer olumsuz düşüncelerim. 

Resim kaynak:

Hiç yorum yok:

Tweet