1 Kasım 2010 Pazartesi

ÖSYM Adaylara Çıplak Gelin Dedi

Malumunuz Temmuz ayında yapılan KPSS sınavı büyük bir skandala sebep olmuştu. Soruların dışarıya sızdırılması ile 350 kişinin 120'de 120 net yaptığı ortaya çıkmıştı. Ve peşi sıra gelen gelişmelerden sonra sınavın tekrarına karar verildi (Genel Kültür-Genel Yetenek sınavı hiç gündeme gelmedi, insan sormadan edemiyor onlarda dışarı sızmadı mı?). Tekrar sınavı dün itibariyle yapıldı.



İptal edilmesi için sebepler neydi, ne yapılabilirdi, adaylar bu olaydan ne kadar etkilendi, suçlular ne ceza almalıydı vs.. sorularını sorduk ve cevapladık, onlar konuşmayacağız tekrar. Konu başlığından da anlaşılacağı üzere işin güvenlik kısmına bakacağız.



Evet, ÖSYM adaylara çıplak gelin dedi. Sınavdan önce gönderdiği giriş belgesinde klasik laflarının yanı sıra getirilmemesi gerekenler listesinde her şey yazıyordu. Kalem, silgi, su, yiyecek, takı, saat, çanta. Kısacası her şey. Sadece nüfus cüzdanı, giriş belgesi ve fotoğraf getirin diyorlardı. Bizde sadece dediklerini yanımıza alarak sınava girdik. Girişte üstümüz 2 kere arandı. Önce metal dedektörle sonra elle. Emanet almayacağız demişlerdi ama girişte poşetlerle özellikle araba anahtarlarını aldıklarını gördüm. E insan sınav alanına nasıl gidecekti ki zaten, anahtar getirmeyin demek yanlıştı. Benim girdiğim yerde ki gibi bir emanet sistemi kurulması mecburiyetti bence. Olağan şüpheliler olarak İstanbul-Ankara'ya sınava gidenler ne olacaktı ki zaten, insanlar memleketlerinden çıplak mı gelseydi? Nereye bırakacaklardı eşyalarını?



Güvenlik prosedürlerinden sonra içeriye sınav salonuna geldiğimizde bizi bekleyen hediyeler vardı. Bir poşet içinde 2 adet Fatih marka sınav kalemi, 1 adet markası belirsiz silgi, 1 adet kalemtraş, 3 adet Olips marka naneli şeker (Olips'in sunduğu KPSS sınavına hoşgeldiniz :) ) ve 330 ml Erikli su. Duvarda da kocaman bir saat. Yani temel ihtiyaçlar karşılanmıştı. Aslında bu yöntem daha güzel bir yöntem zira sınavdan önce şunu unuttuk-bunu getirmedik derdi yok. Ben her sınava giderken saat almayı unuturdum iyi oldu yani :)



Seneye bir diğer KPSS sınavında görüşmek üzere ...


Fotoğraflar: www.haberturk.com.tr

Hiç yorum yok:

Tweet