15 Kasım 2010 Pazartesi

Sorun Teknik Direktör'de Değil

Geçtiğimiz postlarda Galatasaray'ın aldığı başarısız sonuçların sebebini genel olarak yönetimde aramıştık ve onları suçlamıştık. Yaptıkları hataları ise çoğunlukla takımın bir şirket gibi yönetilmesi ve ekonomik çıkarların ön planda olması şeklinde özetlemiştik. Teknik Direktör değişikliğinin verdiği gazla iki maç güzel oynayan takım tekrar eski kimliğine büründü. Bu yüzdendir ki, her hafta düzenli olarak haftanın maçı analizimizi Trabzonspor maçı ile birlikte askıya aldık. Çünkü söylenecek şeyler hep aynı olacaktı. Bundan sonra da aşağıda yazacağımız yorumları her hafta tekrar tekrar yazmaktansa son kez burda dile getirmek en iyisi olacak. Herhangi olumlu bir gelişmeye kadar da bu şekilde kendi çapımızda protestomuzu yapmış olacağız.


Dün oynanan Manisaspor maçı sonrasında önceden getirdiğimiz eleştirilere ek olarak şunu da söyleyeceğim. Galatasaray' ın asıl sorunu Teknik Direktör değildi ve hiçbir zaman da olmadı. Sorun futbolculara ağa-paşa muamelesi yapan, futbolcu merkezli çalışan yönetimdedir. Sorun, rezil oyunlarına rağmen hala daha utanmadan sarı-kırmızı formayı giyenlerde, hatta yüzü kızarmadan hala daha en iyisi olduklarını düşünenlerdedir. Bir kaç oyuncu hariç tüm tkım tasfiye edilmelidir ve sezonun kalan kısmı genç oyuncularla tamamlanmalıdır. Nasılsa sezon bitti, bari çocuklar tecrübelensin.

Ha maç mı? Analiz de yok, son puan durumu da yok. Küme düşme hattına henüz girmediğimizi söylesem yeterli.

Son gelişmelerden sonraki halet-i ruhiye mizi en iyi anlatan bir yazı linki veriyorum, gezilesi bloglardan birinden, lucarelli-breitner.blogspot.com dan (Yazı küfür içermektedir). Buyrun.

Hiç yorum yok:

Tweet