17 Ekim 2011 Pazartesi

Tekrar Hoşgeldin Sarı Forma

Bugün itibariyle 2 sene sonra Bursaspor'u yenmiş, yine 2 sene sonra ilk sıralarda yer almış bulunmakta Galatasaray. Ama konumuz maç değil, konumuz geçen gün gsstore' lara ulaşan ve bugün ilk defa görücüye çıkan sarı formamız.


İç sahada oynanan bir maçta, takımın 3. formasını giymesi, malum ülkemize has bir olay. Ama bugünkü atmosfer o kadar güzeldi ki, bu ince ayrıntıyı görmezden geldik ve TT Arena' nın büyülü havasına ve galibiyete bu formayı çok yakıştırdık.


Bu forma bizim için neden özel? Bu forma nice zaferlere şahit olmuş bir forma. Avrupa Kupalarında Galatasaray isminin yavaş yavaş duyulduğu ilk yıllarda, Manchester United' ı eleyip ilk kez Şampiyonlar Ligi' nde oynarken, Barcelona' yı İstanbul' dan eli boş gönderirken, 4 sene üst üste şampiyonluğun ilk yıllarında futbolcularımızın terlettiği bir forma. O eşsiz anlar kafamıza kazınırken, zafer görüntüleriyle bağdaşlaşmış bir forma. En son 1996-97 sezonunda giyildi üstünde Vakıf Bank reklamı ve Adidas sponsorluğu ile. 15 yıl aradan sonra üstünde siyah Türk Telekom reklamı ve Nike sponsorluğuyla tekrar futbolcuların üzerinde.


Bir uyanışın, bir devrimin sembolü olan bu sarı formayı hep sevmiştik, yine sevdik.

Hiç yorum yok:

Tweet