21 Temmuz 2013 Pazar

Galatasaray 2013-14 Formaları



Geçtiğimiz Mayıs ayında, ligin son maçından önce tanıtılan parçalı formamızdan sonra deplasman ve 3.formamızın da tanıtımları geçtiğimiz hafta içerisinde yapıldı. Önceki senelerde olduğu gibi tek bir organizasyon yerine hepsi teker teker görücüye çıktı. Bunda parçalının önceki sene sonunda tanıtılmasının payı vardı diye düşünüyorum. Parçalı formamızı Mayıs ayında incelemiştik, geçelim diğerlerine.

İkinci olarak tanıtılan deplasman formamız füme-gri renk ağırlıklı. Nike' in bu sezon elit takımlar için hazırladığı standart kalıpta. Geçen seneki beyaz formamız da aynı şekilde standart bir kalıptı hatırlarsanız. Genel olarak güzel bir tasarım olduğunu söyleyebiliriz. Ancak bana biraz renk cümbüşüne dönmüş gibi geldi. Yakadaki kırmızı ve manşet ve reklamlardaki sarı detaylar Galatasaray' ın renklerini temsil ediyor tamam ama logodaki beyaz rengi de sayarsak formada beş farklı renk mevcut. tüm detaylar tek renk olsaydı, renk sayısını üçe düşürseydik daha sade güzel bir tasarım olurdu diye düşünüyorum. Ancak birazdan bahsedeceğimiz çubuklu formaya göre daha şık ve amacına uygun.


Geçen seneki kırmızı-koyu kırmızı parçalı formanın devamı bu forma, kesinlikle amacına uygun bir forma değil, geçen seneki gibi. Alternatif formanın amacı şudur; iç saha ve deplasman formanla rakibin çakışıyorsa, farklı bir renkte bir forma giyersin. Mor forma bu amaca uygun ve her sene benzerinin olması gereken bir formadır bu yüzden. Ama "cehennem" ismi verilen bu 3. formamız tek başına hoş bir tasarım olsa da, amacına uygun olmadığı için gereksizdir. Geçen sene yaşadığımız sıkıntıyı hatırlayalım. Manchester deplasmanında parçalıyı ve beyaz şortuyla beraber beyaz formamızı giyememiştik. Tam o anda devreye girmesi gereken alternatif renkli bir formamız olmadığı için beyaz formanın altına siyah şort kombinasyonu denemiştik. Benzer sıkıntıları bu sene de yaşayacağız. Özellikle avrupada. Ligde ise Eskişehir, Gaziantep ve Gençlerbirliği deplasmanlarında. Ama ülkede iç saha forma kültürü olmadığı için rakiplerimiz bize kıyak olsun diye beyaz formalarıyla çıkıverirler sorun çözülür. Bu forma yerine geçen seneki beyaz formamızı bu senede yedekte tutabilirdik. Zira nike giyen birçok takımda bu sistem mevcut. 

Özetle bu sene parçalımız tam ve deplasman formamız şık olmasına rağmen, yine gereksiz bir üçüncü formamız var. Her sene daha iyiye gittiğimizi düşünüyorum. Nike' in VIP locasında olmamızın da verdiği avantajla, özellikle store kısmında daha kaliteli ve şık ürünler görüyoruz. Seneye daha da iyilerini görmek umuduyla ...

Resim kaynak;
http://www2.galatasaray.org/futbol/haber/17480.php
https://www.gsstore.org/

Hiç yorum yok:

Tweet