19 Eylül 2012 Çarşamba

Beşiktaş Formalı Galatasaray (!)


Bugün malumunuz 6 sene aradan sonra katıldığımız Şampiyonlar Ligi' ndeki ilk maçımızı Manchester United ile oynayacağız. 1993' teki efsaneleşmiş zaferimizden yaklaşık 20 yıl sonra tekrar eşleştiğimiz (1994-95 sezonunda gruplarda tekrar eşleştik) bu takım ile bu akşam bir başka zafer yazmak için sahaya çıkacağız. 1993' teki maçın havasına fazla kendimizi kaptırmadan, bugün ayakları yere basan, kiminle nerde maç yaptığının farkında olan bilinçli bir takım istiyoruz en önemlisi. 

Bugün çok ilginç bir olayla daha karşılaşacağız. Galatasaray sahaya dış saha beyaz formasının altına kırmızı formasının siyah şortunu giyerek çıkacak. Daha önce TFF' nin kataloguna bile hiç görmediğimiz bu kombinasyonunun sebebi ne?


Yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi Manchester United' in iç saha forması kırmızı üst ve beyaz şorttan oluşuyor. İngiliz takımlarının iç saha forması düşkünlüğünü bir yana bırakırsak, UEFA forma seçimlerinde aşırı hassas. Birbirine karışmayacak, gözü yormayacak seçimler yapılmasını istiyor. Bu seçim sürecinde ise önceliği ev sahibi takıma veriyor ve istediğini giy diyor. Deplasman takımına da uyacak bişiler ayarla diyor. Bizim giyebileceğimiz tek forma beyaz. Ne parçalı, ne de 3.formamız uygun değil. Beyaz formanın beyaz şortu var biliyorsunuz. Manchester' ın şortu da beyaz olduğu için o renk şort olmaz diyorlar. Kırmızı şortu da, kırmızı-beyaz ve beyaz-kırmızı rakip formaların TV başındaki izleyicilerin gözünü yoracağı sebebiyle istemiyorlar. E geriye ne kalıyor? Siyah şort. UEFA bizim bu maça beyaz forma-siyah şort ile çıkmamızı uygun görüyor. Yalnızca bu maçta değil, Braga deplasmanında da aynı kombinasyon olacak, çünkü onlar da kırmızı şortu beyaz giyiyorlar. 

Yandaki resimde de görebileceğiniz üzere kombinasyon çok eğreti durmuş. Farklı iki formadan geldikleri aşikar. Renk cümbüşü sanki forma. Böyle bir durumun oluşmasında en büyük hata aslında bizim kulüpte. Takımın ana formasında yer alan kırmızı renkten bir 3rd forma yapmak hangi akla hizmet. Tamam forma güzel ama amaca hizmet etmiyor. Nasıl yani? Parçalı formayla çakışan bir formaya sahip bir takımla karşılaşınca, deplasman forması devreye girer. Onla da çakışıyorsa, alakasız bir renge sahip 3. bir formanız olması lazım ki sorun çözülsün. Bizde bu kırmızı formanın kendisi zaten parçalıyla kardeş sayılır. İşte bu yüzden kırmızı forma gerçekten gereksiz. Rakiplerinin dalga geçtiği mor forma işte bu yüzdendi.

Formalar tanıtıldı, kuralar çekildi, iş işten geçti diyebilirsiniz ama bu durumu öngörüp son anda yeni bir forma çıkarılabilirdi. Nasılsa TFF sayıya karışmıyor (5 kombinasyon verin sadece diyor). Sadece Avrupa' da giyeceğim dediniz mi de kimse karışamazdı. Bi de güzel pazarlama ile inanın çok satardı. Bu öneriyi ben getirmiyorum. Dün akşam Dinamo Zagrep-Porto maçında gördük. Porto ileri görüp gruplara özel 3.bir forma çıkarmış beyaz renkte. Diğer iki forması çakışıyormuş çünkü. Durumu açıklayan resim hemen aşağıda


Olan oldu artık, gelecek sene artık daha düzgün seçimler yapılmasını, bu tarz ufak ayrıntılara dikkat edilmesini beklemekten başka, bu saatten sonra yapılacak bir şey yok. 

Bu ilginç kombinasyonun, gelecek zaferle efsaneleşmesi dileğiyle ...

Resim Kaynak:

Hiç yorum yok:

Tweet