17 Eylül 2012 Pazartesi

Ediz Bahtiyaroğlu Yas Forması

Genç yaşında aramızdan ayrılan Eskişehirspor' lu futbolcu Ediz Bahtiyaroğlu, görülmemiş hassasiyet ile herkes tarafından anılıyor. Böylesine sevgiyle anılmasında en büyük etken, başarılı kariyerinin yanı sıra muhakkak ki düzgün karakteri. Herkes tarafından sevilip sayılırken, 26 yaşında kendisini kaybettik.


En büyük yas tabi ki kulübü Eskişehirspor' daydı. Beraber top koşturduğu arkadaşları, taraftarları ve kulübü, Ediz için bir takım organizasyonlar düzenlediler. Tribünler dev forma astılar, arkadaşları özel tişört yaptırdılar. Eskişehirspor ise sahaya siyah forma ile çıktı. Daha önce TFF' ye verilen listede bulunmayan bu siyah forma*, tamamen bu maça ve Ediz' e özeldi. Eskişehirspor' un renklerinden birinin siyah olması ve üstünde sponsorlar sebebiyle dikkat çekmedi pek. Normal Eskişehirspor forması sanıldı.


TFF' nin özel izniyle giyilen bu forma Nike' in standart kalıplarından biri ile yapılmış dümdüz siyah bir formaydı. Formanın üzerinde eksik yoktu. Kulüp ve Nike logosu, sponsor firma. Ama yalnızca bu maça özel, sponsor kaldırılabilirdi. Nike ve kulüp logosu kalırdı. Böylece tamamen simsiyah bir forma ile çıkılırdı, güne anlam katardı. Sponsorun gönlü ise açılan bir pankartla alınabilirdi (Sponsorun isminin yazılı olacağı başsağlığı mesajı). Galatasaray' ın Metin Oktay'ın ölümünün ardından giydiği gibi simsiyah bir forma daha güzel olurdu. Üstelik çok daha dikkat çekerdi.


Sonuç olarak, çok güzel bir düşünce. Eskişehirspor yönetimi ince düşünerek ve hassasiyet göstererek hoş işler yapmışlar Ediz için. Tam bir futbol kentinden beklenecek güzelliklerin olduğu bir gündü bugün, Ediz' i yıllarca unutturmayacak kadar ...


*Eskişehirsporun TFF katalogundaki formaları;

Hiç yorum yok:

Tweet