27 Eylül 2010 Pazartesi

6. Hafta / Galatasaray 3 - İstanbul BB 1


Geçtiğimiz sezon Ali Sami Yen'de oynanan Galatasaray - Büyükşehir Belediye maçı, Büyükşehir Belediye' nin son dakikada attığı gol ve Mustafa Sarp'ın formasını yırtmasıyla akıllarda kalmıştı. Galatasaray'ın bu seneki imajı da bu maçın, geçen senekinin bir tekerrürü olacağına yönelik işaretler taşıyordu. Son iki maçta özellikle tek gol atıp yatma politikası. Ama Galatasaray bu sefer elini sağlama alarak başladı maça. 13 dakikada 2 golle maçı kopardı. Daha sonra Baros'un hat trick şerefine ulaştığı o ilginç golle maç ilk yarıda bitti.

Rijkaard elindeki kadroyu kendi sistemiyle entegre etmeye çalışıyor haftalardır. Bu yüzden formasyon da çok değişiklik gördük. Sanırım bu maçla beraber ideal 11'ne yaklaştı. Kalede Ufuk, en azından Aykut'tan daha çok güvenilir. Uzun zamandır hücum açısından beklerde sıkıntımız vardı. Serkan-Insua ikilisi ilaç gibi geldi. Serkan'ın 1 asisti ve penaltıyla sonuçlanan ortası dikkati çekti. Serkan Kurtuluş eğer Sabri'nin ismi altında ezilmezse artık Sabri'ye daha fazla ihtiyaç yok. Insua' nın solu parsellmesi ile de Hakan Balta'nın anti-ofansif oyunundan kurtulmuş olmakla kalmayacağız sadece, üstüne stoper mevkiinde alternatif kazanacağız. Neill-Servet gün geçtikçe daha uyumlu hale geliyorlar. Mustafa Sarp'ı ve Kewell'ı kenarda tutup, orta sahayı Ayhan-Cana ile sağlama almaya çalışmak, sola Aydın'ı, sağa Pino'yu çekip, forvet arkasında da Misimoviç'i tutmak riske edilen ama başarılı sonuç veren bir formasyondu. Arda'nın dönmesiyle Pino kenara alınabilir. Aydın'ın yerinde de değişmeli olarak Kewell denenebilir. Sakatlık sıkıntısı olmasa zaten, takım geçen seneki gibi alternatifli bir yapıya sahip. Alternatifsiz sadece Baros var, o da sakatlanınca zaten oyun düzenimiz bozuluyor. Belediye maçında yaşadığı sakatlık son haberlere göre şimdilik Karabük maçını kaçırmasına sebep olacak.Karabük karşısında seri bozulabilir :)

Geçen seneden beridir düzenli takip ettiğim Galatasaray'ı, sezon başındaki kötü oyundan sonra en azından canlı olarak takip etmemeye başlamıştım. Yoğunluk, iş-güç derken üstüste 4.hafta maçını canlı izleyemedim. İlginçtir ki, son dört hafta 4'te 4 :)). Geçen hafta sorduğum sorunun cevabını şimdi verebilirim. Suçlu benim. İzlemeyeyim ki takım tekrar kazanmaya başlasın :)

6. hafta sonunda Galatasaray tekrar potaya girdi. 4'lük seriden sonra 12 puanla 3.sıradayız, 15'lik ve maç eksiği olan Bursa ve 13'lük Beşiktaş'ın ardından.

Hiç yorum yok:

Tweet