24 Eylül 2010 Cuma

Ceza

Geçen yıl Espanyol takımının 26 yaşındaki kaptanı Dani Jarque, takımın kamp yaptığı otelde kalp krizi geçirerek ölmüştü. Bu olay hem İspanyolları, hem de Espanyol'lu futbolseverleri derinden yaralamıştı.

Bu yaz Dünya Kupası finalinde İspanya'nın şampiyonluk golünü atan Anders Iniesta, golden sonra formasını çıkartıp, aynı zamanda yakın arkadaşı Jarque' yi anmıştı. Formanın altındaki tişörtte İspanyolca "Dani Jarque her zaman bizimlesin" yazıyordu.




Geçen hafta, benzer bir anma düşüncesini Espanyol'lu futbolcu Jose Callejon gerçekleştirdi. Espanyol - UD Almeria maçında attığı gol sonrası formasını kaldırarak, Jarque' nin resminin bulunduğu bir tişört gösterdi. Ama bu harekete İspanyol Rekabet Komitesi tarafından 3000 Euro'luk ceza geldi. Sebep olarak ise, "Futbolcu, maç sırasında formasını kaldırarak, herhangi bir mesaj veremez" kuralı gösterildi. Bu ceza, hem İspanyol basını tarafında eleştirildi, hem de kulüp cezaya itiraz edeceğini belirtti.


Büyük bir organizasyon olan Dünya Kupasında böyle anlamlı bir jeste FIFA bile bir şey demezken, İspanyol Rekabet Komitesinin ceza vermesi ilginç bir olay. La Liga, Premier League gibi üst düzey ligler, kurallarıyla ünlüdür ve çekilen ilginin sebeplerinden biri de budur. Ama kural dediğin abartılmamalı. Acaba bizim ligimizde olsa federasyon buna ne derdi?

Hiç yorum yok:

Tweet