20 Eylül 2010 Pazartesi

Bye Bye Spartacus

Son günlerde cnbc-e ekranlarında ilk sezonuyla arz-ı endam eden Spartacus: Blood and Sand, geçtiğimiz sezonun en dikkate değer dizilerinden biriydi. Başarılı ilk sezonunun ardından ikinci sezonu heyecanla beklenmeye başlanmıştı. Ama kötü haberler bir bir yola çıkmıştı bile. Önce çekimlerin bitiminden kısa bir süre sonra başrol oyuncusu Andy Whitfield' e kanser teşhisi kondu. Yoğun tedaviyle hastalığının önüne geçildi. Bu tedavi sürecinin yan etkisi sıradaki kötü haberdi. Dizinin ikinci sezonu Eylül 2011'e sarktı.




Bunu telafi etmek için Starz kanalı, dizinin boşluğunu doldurmayı amaçladığı 6 bölümlük mini bir dizi yayınlamaya karar verdi. Bir prequel olacak olan Spartacus: Gods of the Arena Ocak ayında ekranlarda olacaktı.




Son kötü haber ise dizinin geleceği ile ilgili. Andy Whitfield'in hastalığı tekrar nüksetti. Doktorlar hastalık için ağır bir tedavi programı uygulacağından Whitfield sonunda diziden ayrılmaya karar verdi. Yayıncı kanal açıklamasında, yeni bir oyuncuyla mı devam edileceğine yoksa dizinin iptal mi edileceğine ilerki günlerde karar verileceğini bildirdiler.




Dizi 18 yaş kategorisine dahil edilen bir yapım olmasına karşılık, kendine hatırı sayılır çoğunlukta bir hayran kitlesi edindi. Bu yüzden dizinin sonlandırılması, saveflashforward ve SaveOurSeeker gibi biten dizi kampanyalarının da ortaya çıkmasına sebep olacaktır. Önceki senelerde sonlanan Prison Break, Lost, Heroes, 24 gibi alışkanlık yapan dizilerimizden sonra elimizde kalan eli yüzü düzgün nadir yapımlardan biriydi Spartacus. Yeni bir oyuncuyla geç te olsa devam etmesi taraftarıyız. Save Spartacus :))

Hiç yorum yok:

Tweet