25 Ekim 2010 Pazartesi

Allen Iverson Beşiktaş' ta

Bu sene Queresma ve Guti transferleriyle transfer çıtasını yükselten Beşiktaş, bu kez de basketbol şubesi için çok önemli bir tansfer yaptı. Allen Iverson'la anlaşıldığı bugün resmen açıklandı. Allen Iverson, Beşiktaş ile bir yılı opsiyonlu, iki yıllık sözleşme üzerinde anlaştı. Buna göre, 35 yaşındaki yıldız, 1,5 milyon doları garanti olmak üzere yılda iki milyon dolar kazanacak.

35 yaşında olmasına rağmen önemli bir NBA oyuncusunun Türkiye' ye gelmesi çok önemli bir olay. Olmaz denilen transfer tanımlamasına en güzel uyan bu olay, belki de Türk spor tarihindeki en önemli transferdir.

Allen Iverson' un Beşiktaş Cola Turka' ya ne kadar yarar getireceği bilinmez ama dünyanın öbür ucundaki insanların bile Beşiktaş ismini duyacağını düşünürsek bundan güzel reklam olmaz heralde diye düşünüyorum.

Allen Iverson 1996'da başladığı NBA yolculuğunda, 2006'ya kadar Philadelphia 76ers formasıyla mücadele etmiş, daha sonraki 4 yıl Denver Nuggets, Detroit Pistons ve Memphis Grizzlies forması giymişti. Kasım 2009'da basketbolu bıraktığını açıkladıktan 1 hafta sonra tekrar kariyerine devam etmeye kadar vermişti. Geçen sezonu ise yine eski takımı Philadephia'da geçirmişti. 

Ülkemize böylesine ünlü bir basketbol yıldızını getirdiği için Beşiktaş kulübüne bence teşekkür borçluyuz.

Hiç yorum yok:

Tweet