11 Ekim 2010 Pazartesi

Futbol Her Yerde Futbol Değil



Kolombiyalı Felipe Alvarez, fanatik bir Atletico Nacional taraftarı.1994 Dünya Kupası'nda kendi kalesine attığı gol yüzünden taraftarlarca öldürülen Kolombiya Milli Takımı ve Atletico Nacional oyuncusu Andres Escobar' ın anmak için takımının klasik formasını vücuduna dövme yaptırmış ve Escobar'ın numarası olan 2'yi de ekletmeyi unutmamış.




Her sene çıkan yeni formaları almak zorunda kalmamak :) için yapmamıştır tabi ki bu çılgın taraftar ana düşünce ilginç ve orijinal. Aşağıdaki resimde dikkat ederseniz, takımın şu anki formasıyla farklı yapılan dövme. Adidas'ın logosu ve 3 çizgisinden, modern çizgilerden ve reklamlardan arındırılmış. Yani klasik bir forma. 


Bizden biri çıkıp üzerine Metin Oktay parçalısını yaptırmaz ama klüp zaman zaman anmak için değişik organizasyonlar düzenliyor. Hoş düşünüyorlar tabi ama bunları yaparken klübün geleneklerinden ödün veriyorlar. Bunlardan sonuncusunda Gaziantepspor maçından önce stada asılan dev formamız Türk Telekom afişinden farksızdı. 



Tabi Felipe Alvarez, takımına gönülden bağlı olduğu için böyle ticari düşüncelere girmiyor. Girmek istese bile para ödeyecek sponsor zor bulurdu. Bizim yönetimimiz ise her olaydan kar sağlama telaşında bu anlamlı günde bile ekonomik davranmıştı. Yani futbol, her yerde futbol değil ...

Hiç yorum yok:

Tweet