13 Ekim 2010 Çarşamba

Hanginiz İnsan, Hanginiz Hayvan?

Şu sıralar net aleminde gezen meşhur bir video var. Bu video da (sinirlerinize hakim olabilecekseniz şuradan izleyebilirsiniz), İzmir Bornova'da bir grup üniversite öğrencisi ellerinde bir köpek gece gezmesindeyken, duyarlı bir vatandaşın iyilik olsun diye yaptığı bir kulübe de yaşayan kendi halinde bir kediyle uğraşmaya başlıyorlar. Zavallı kediyi rahatsız ettikleri yetmezmiş gibi, onu yuvasından çıkartıp dövmeye başlıyorlar. İnsandan bozma arkadaşın biri de savurduğu tekmelerden dengesini kaybedince iyice gaza gelip zavallı hayvanın başını ezip öldürüyor. Bu olay anı güvenlik kameralarına yakalanıyor ve internet'te dolaşmaya başlıyor.

Kısa sürede çok fazla izleyiciye ulaşan bu video, sonrasında yüzlerce insanın İzmir Emniyeti önünde protesto yapmalarına sebep oluyor. Bu girişimler sonucunda bu insan bozması arkadaş yakalanıyor. Cezası ne? 600 TL.

Daha sonra insandan bozma arkadaşa, okuduğu üniversiteden de tepki geliyor ve disiplin kuruluna sevk ediliyor. Bu olay ile ilgili ayrıntılı haber buradan buyrun.

Bu insan bozmasının (ısrarla aynı tanımlamayı yapıyorum) bu insanlık dışı davranışı maalesef ki ülkemizde suç kapsamına girmiyor. Dolayısıyla verilen ceza komik kalıyor bu -suçun- yanında. Bu tür davranışların suç kapsamına girmesi için yapılan bir kampanya var. Bu kampanyaya katılıp isminizi bırakabilirsiniz. Buyrun destek olun.

Yanlarında gezdirdikleri köpek bile ezeli düşmanına (!) böyle kötü davranmazken, insanın sorası geliyor. Hanginiz insan, hanginiz hayvan?

2 yorum:

serhat dedi ki...

mükemmel özetlemişsin ,birebir katılıyorum yazdıklarına ve bu duyarlı davranışın için seni takdir ediyorum ve teşekkürlerimi sunuyorum...

ismailinc dedi ki...

rica ediyorum tabi ki de serhatcım. asıl kaynağım sendin zaten :)

Tweet